Kinesiotaping

kinesiotape

Kinesiotape er en elastisk tape, der især er kendt fra sportens verden. Men tapen kan bruges både til idræt, i hjemmet og på arbejdspladsen, og til en lang række andre fysioterapeutisk problematikker.

Grundet sin effektive virkning er tapen ofte benyttet af fysioterapeuter, og i Nr. Lyndelse Fysioterapi har vi flere fysioterapeuter med speciel interesse og uddannelse inden for kinesiotape.

Kinesiotape blev opfundet af den japanske Dr. Kenzo Kaze. Kaze, som er kiropraktor, udviklede tapen i 1979. Kenzo Kaze havde foruden kiropraktik også studeret bevægelsesapparatet indgående gennem kinosiologien, som har en holistisk indgangsvinkel.

 

Anvendelse af kinesiotape

Ved korrekt brug af kinesiotape, kan den virke på flere områder: Den kan anvendes til at forbedre cirkulationen i et område, til både at dæmpe muskelspændinger eller stimulere muskler, samt til at aflaste disse ved at reducere hævelse og inflammation. Samtidigt kan tapen virke som understøttelse til sener og led og bruges til at begrænse eller fremme en bestemt bevægelse.

For at tapen skal have sin virkning, er det vigtigt at den anvendes rigtigt. De vil sige at den skal påsættes korrekt på de strukturer man ønsker en virkning på.

Det er egentlig ganske enkelt. Men selve anvendelsen og dermed påsætning af tapen kræver viden om og indsigt i anatomi og fysiologi og kræver øvelse i at få tapen placeret rigtigt. Man kan hente inspiration via forskellige YouTube videoer og læse litteratur om brugen af tapen, men vil du være sikke på korrekt anvendelse og dermed bedst virkning kan en af vores fysioterapeuter hjælpe dig.

Hos os er kinesiotape ofte med i vores overvejelser omkring behandlingen eller genoptræningen for at få et så effektivt forløb som muligt.

Ofte anvender vi kinesiotape som et godt supplement til den almindelige fysioterapeutiske behandling, da behandling udelukkende med optapning sjældent kan stå alene.

En af kinesiotapens helt store fordele er også, at fordi tapen kan sidde på kroppen i op til 14 dage, gør det at virkningen varer ved EFTER behandling hos fysioterapeuten.